4 Mart 2007 Pazar

Erdoğan yeni hedef belirledi: Fenerbahçe başkanlığı

Başbakan Erdoğan'ın Fenerbahçe Başkanlığı'na adaylığını koymasına dair tartışmalar gündeme bomba gibi düştü.

ANKARA - Başkent kulisleri yeni bir haberle çalkalanıyor. Yeni cumhurbaşkanını olarak kim seçileceğine dair meraklı gözler 18 Mart 2007 tarihine odaklandı. Laiklik tartışmalarının gündemindeki isim Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olacağını düşünenlere karşı Erdoğan’ın yanıtı şaşırtıcı oldu.
“Cumhurbaşkanlığı benim şu dönemde istediğim bir makam değil. Başbakanlığı da zaten kendimi tanıtabilmek için istemiştim. Ve hedefime ulaştım. Bundan sonraki amacım, gençlik hatta çocukluk yıllarımdan beri arzuladığım Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığı” diyen başbakanın bu kararı bir kısım bilim adamı tarafından andropoz belirtisi olarak gösteriliyor.

Geçtiğimiz yıl başkanlar karmasında oynayan Erdoğan'ın bu maçtan etkilenmiş olduğu görüşünü savunan siyaset bilimciler fikir değişikliğini "akıl almaz" olarak tanımlıyor.

Aziz Yıldırım’ın kaba ve küstah olmasını eleştiren Erdoğan, “Fenerbahçe’nin başına gelecek kişinin hedeflerinden ödün vermemesi gerekir” dedi ve ekledi: “Benim başkanlığını yaptığım bir Fenerbahçe bırakın UEFA’yı Şampiyonlar Ligi’nde bile şampiyon olur.” 2008 yılında gerçekleşmesi öngörülen başkanlık seçimleri için Erdoğan zamanın kendisi için sorun olmadığını, zaten seçimleri daha erken bir tarihe almak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
Babasının izin vermemesi üzerine 1976 yılında Fenerbahçe’den gelen teklifi reddetmek zorunda kalan Erdoğan’ın yakın arkadaşları “Geri döneceğim” dediğini, bu önemli kararının onlar açısından şaşırtıcı olmadığını açıkladılar. (dha)

Hiç yorum yok: